Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2016

Τραγωδία χωρίς τέλος με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη. Ένας απέραντος λασπότοπος η περιοχή

Με το προσφυγικό να παραμένει σε σοβαρή κρίση, η Σλοβενία και η Σερβία έχουν κλείσει τον βαλκανικό διάδρομο, πιθανότατα έως τις 17-18 Μαρτίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η επόμενη Σύνοδος Κορυφής.

Την ίδια ώρα, ο καταυλισμός της Ειδομένης έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο λασπότοπο, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ στην περιοχή περίπου 14.000 πρόσφυγες ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

Παράλληλα, νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξη του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Η Ελλάδα λαμβάνει τα πάντα σε βοήθεια για τους πρόσφυγες, προκειμένου απλά να τους περιθάλψει, ενώ η Αυστρία δεν έλαβε καθόλου διεθνή βοήθεια τη στιγμή που πρέπει να ενσωματώσει τους μετανάστες, ανέφερε ο Κουρτς.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξουν λιγότεροι νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρτς, «οι περισσότεροι μετανάστες δεν επιδιώκουν τίποτε άλλο παρά να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή στη Γερμανία ή στην Αυστρία», κάτι που όπως είπε αποδεικνύεται από τις διαμαρτυρίες στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.
Στο μεταξύ, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν λεπτομέρειες  επί της συμφωνίας η οποία επετεύχθη από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλοι οι διεθνείς κανόνες για το άσυλο.

Σε συζήτηση στην ολομέλεια με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι περισσότεροι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων επέμειναν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και οι συνομιλίες για την ελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε. δεν θα πρέπει να συνδεθούν με το προσφυγικό ζήτημα.

Οι απειλές κατά της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία και η πρόσφατη κατάληψη της εφημερίδας Zaman από τις τουρκικές αρχές, καθώς και η αντιμετώπιση της κουρδικής μειονότητας από την Τουρκία, συζητήθηκαν με την Ολλανδή υπουργό Γιανίν Χένις - Πλάσχερτ, η οποία εκπροσώπησε την προεδρία του Συμβουλίου και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Συζητήθηκαν ακόμη οι προετοιμασίες για την επόμενη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Μαρτίου.
  elzoni.gr
10/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin