Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016

«Μας έχουν κατακλύσει οι τζιχαντιστές – Το 2016 θα είναι φρικτό»

«Το 2015 ήταν δύσκολο, φοβάμαι ότι το 2016 θα είναι φρικτό», εξομολογήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Γάλλος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες δείχνουν ότι τα τζιχαντιστικά δίκτυα στο Βέλγιο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη παραμένουν ικανά να οργανώσουν δολοφονικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας, όποια και αν είναι η αστυνομική πίεση που δέχονται, υποστηρίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ειδικοί των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Οι επιθέσεις στο Βέλγιο έγιναν ξεκάθαρα σε αντίποινα για το κύμα συλλήψεων (τζιχαντιστών), πρόκειται για κλιμάκωση. Αποδεικνύουν ότι έχουν άνδρες έτοιμους ανά πάσα στιγμή να διαπράξουν επιχειρήσεις αυτοκτονίας, με όπλα, με εκρηκτικά.

Το μήνυμά τους είναι το εξής: είμαστε πάντα εδώ, δεν θα μπορέσετε να μας σταματήσετε», συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος. «Στη Γαλλία αλλά επίσης και στην Ευρώπη, υπάρχει έντονη ανησυχία. Θα υποστούμε ένα πολύ ισχυρό κύμα τρομοκρατίας που δεν θα μπορούμε να το αναχαιτίσουμε παρά μόνο εν μέρει. Θα πιάσουμε ορισμένες ομάδες, ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε τόσες συλλήψεις, όμως δεν μπορούμε να τους πιάσουμε όλους. Είναι αδύνατον. Μας έχουν κατακλύσει», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin