Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2016

Εξηγήσεις ζητεί από τις ΗΠΑ ζητεί η Ιταλία έπειτα από τις αποκαλύψεις ότι η NSA παρακολουθούσε τις συνομιλίες του Μπερλουσκόνι

Στο Ιταλικό υπουργείο εξωτερικών εκλήθη εκτάκτως ο Αμερικανός πρέσβης στην χώρα, μετά την αποκάλυψη ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών παρακολουθούσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την περίοδο 2008 -2011, όταν ήταν πρωθυπουργός.

Τα στοιχεία διέρρευσαν χάρη σε ροή πληροφοριών από την υπόθεση Wikileaks με στοιχεία τα οποία στην Ιταλία δημοσιεύθηκαν στο εβδομαδιαίο περιοδικό Λ' Εσπρέσσο και την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

«Θα ζητήσουμε να μας δοθούν οι πρέπουσες πληροφορίες και εξηγήσεις σε όλα τα πρέποντα θεσμικά επίπεδα, κάνοντας και τα επίσημα βήματα που απαιτούνται», δήλωσε, σχετικά, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Το κόμμα του πρώην «Καβαλιέρε», Φόρτσα Ιτάλια, αντέδρασε έντονα, υπογραμμίζοντας ότι οι εν λόγω τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αφορούν και την τελευταία περίοδο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, το 2011, όταν ο Ιταλός μεγιστάνας ήρθε σε σύγκρουση με τον τότε υπουργό οικονομικών του, Τζούλιο Τρεμόντι, δέχθηκε «επιστολή συστάσεων και υποδείξεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και υποχρεώθηκε, τελικά, σε παραίτηση, ανοίγοντας τον δρόμο στην κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin