Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΔΙΕΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (Klaus Regling)

«Οδυνηρή αλλά αποτελεσματική» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγ, την πολιτική της Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «De Tijd», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), σημείωσε ότι «η σκληρή πολιτική της Ευρωζώνης αποδίδει καρπούς».

Όπως εξηγεί, όλες οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα κατάφεραν να απεμπλακούν πλην της Ελλάδας, η οποία όμως «είχε πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ενώ και η πορεία ανάκαμψης διακόπηκε πέρυσι από την ελληνική κυβέρνηση».

Ο ίδιος παραδέχεται πως για χώρες όπως η Ελλάδα, αν και η περικοπή δαπανών είναι επιβεβλημένη, από πολιτικής και κοινωνικής απόψεως είναι ο «δυσκολότερος δρόμος».

«Πολλοί πολιτικοί στις χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί ότι με την είσοδό τους στην Ευρωζώνη, οι χώρες τους έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους σε ό,τι αφορά την νομισματική και οικονομική τους πολιτική» υπογραμμίζει.

Επίσης, προσθέτει ότι «αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επί έξι μήνες πέρυσι αγωνιζόταν εναντίον των μεταρρυθμίσεων».
 elzoni.gr
9/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin