Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2016

Η συμμετοχή του Καναδά στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS στη Συρία και το Ιράκ θα τερματιστεί στις 22 Φεβρουαρίου

Ο Καναδός πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να αποσύρει τα έξι μαχητικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς εναντίον των τζιχαντιστών στις δύο αυτές χώρες.

Ο Τριντό είπε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα αποσύρει τα έξι καναδικά F-18 που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον του ΙΚ από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

 Θα τριπλασιάσει όμως τον αριθμό των ανδρών των ειδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ —φτάνοντας έτσι τους 210 στρατιώτες— και θα παράσχει συνολική βοήθεια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά σε βάθος τριετίας.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δύο αεροσκάφη, που θα πραγματοποιούν επιχειρήσεις παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα ο Καναδάς θα συμμετάσχει στον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών του διεθνούς συνασπισμού.

Σήμερα, περίπου 70 Καναδοί στρατιώτες σταθμεύουν στο βόρειο Ιράκ και έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των ανδρών των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin