Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2016

«Δεν χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα, το αντίθετο», λέει η Die Welt

Η εφημερίδα Die Welt αποφάσισε σε σημερινό της δημοσίευμα να ανακινήσει το θέμα των ελληνικών διεκδικήσεων από τη Γερμανία από το διάστημα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τη φωτογραφία που βλέπετε, «με μια έκθεση της Τράπεζας του Ράιχ η Αθήνα αιτιολογεί απαιτήσεις δισεκατομμυρίων απέναντι στη Γερμανία. Ωστόσο, ο φάκελος αποδεικνύει το αντίθετο», σημειώνει η εφημερίδα.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, «διαφαίνεται ότι -καθαρά βάσει υπολογισμών- ενδέχεται να μην έχει η Γερμανία χρέη προς την Ελλάδα, αλλά είναι πιθανό μάλιστα να ισχύει το αντίθετο: Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα -ανάλογα με το αν συνυπολογίσει κανείς τον τόκο και τον ανατοκισμό- να εμβάσει στο Βερολίνο από σχεδόν ένα έως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, επιπρόσθετα στα πολλά δισεκατομμύρια που έχει λάβει (σ.σ.: η Ελλάδα) στο πλαίσιο των διαφόρων πακέτων διάσωσης».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Βερολίνου, τα παραπάνω συμπεράσματα «είναι το αποτέλεσμα λεπτομερούς μελέτης γερμανικών εγγράφων, κυρίως μιας έκθεσης της Τράπεζας του Ράιχ που διατηρείται στο αρχείο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, από τον ιστορικό από το Μανχάιμ, Χάιντς Α. Ρίχτερ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ειδικός στη Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας επιστήμονας δηλώνει έκπληκτος για τις, κατά τη γνώμη του, εκ βάθρων λανθασμένες απαιτήσεις της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία σε αυτό το ζήτημα.
 crashonline.gr
16/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin