Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2016

Βουλγαρία: Τεράστιες ζημιές από τον αποκλεισμό των συνόρων

Στα 300.000-400.000 ευρώ, σε καθημερινή βάση, ανέρχονται οι άμεσες ζημιές για τη βουλγαρική πλευρά εξαιτίας του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ενώ οι έμμεσες εκτιμάται πως θα είναι τεράστιες, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας Ιβάιλο Μόσκοφσκι, σήμερα το πρωί, από τα Κούλατα (στα σύνορα με την Ελλάδα), όπου βρίσκεται από χθες.

   Όπως μεταδίδει το BTA, επικαλούμενο σημερινή ανταπόκριση της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης από τα σύνορα, ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών είπε ακόμη ότι τα πράγματα δεν κινούνται σε θετική κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το μπλοκάρισμα των συνόρων, ενώ εκτίμησε πως είναι θέμα ημερών η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίλυση του ζητήματος.

   Ο κ. Μόσκοφσκι ανέφερε ότι όλα τα σημεία ελέγχου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα κλείσουν περιοδικά, έχει διασφαλιστεί ένας διάδρομος, μέσω ΠΓΔΜ, για τα βουλγαρικά φορτηγά που περιμένουν στην ελληνική πλευρά, ενώ «όποιος θέλει να πάει στην Ελλάδα θα πρέπει να σκεφτεί άλλες διαδρομές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin