Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2016

ΠΟΜΙΔΑ: Ωμή καταλήστευση ο διπλασιασμός του φόρου στα ενοίκια

«Ωμή καταλήστευση των ιδιοκτητών» χαρακτηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ τον διπλασιασμό του φόρου των ενοικίων απευθυνόμενη, στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Επικαλούμενη δημοσιεύματα, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι χωρίς τον παραμικρό διάλογο, η κυβέρνηση προχωράει σε απαράδεκτες ρυθμίσεις, «οι οποίες σαρώνουν τα πάντα και αφαιρούν κάθε ελπίδα και κάθε δυνατότητα στους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μπορεί πράγματι να αληθεύουν τα σημερινά δημοσιεύματα για υπαγωγή των εισοδημάτων από μισθώματα: Σε ενιαία φορολογική κλίμακα από 22 έως και 50%, από 11 - 33% που είναι σήμερα, συν την «έκτακτη» εισφορά +2-8% , Χωρίς το αφορολόγητο όριο των 9.550€, Χωρίς έκπτωση δαπανών επισκευών, ασφαλίστρων και αποσβέσεων, και με τον ΕΝΦΙΑ να μετατραπεί άμεσα σε ακόμη δημευτικότερο ΦΑΠ».

«Η αυτοτελής φορολόγηση των μισθωμάτων θεσπίστηκε όχι ως «ρουσφέτι» για τους εκμισθωτές ακινήτων, αλλά για να εξασφαλιστεί η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ» επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ και ζητεί τα εξής:

- Να αναγνωρίσετε και στους εκμισθωτές ακινήτων το αυτονόητο αφορολόγητο των 9.500€,

- Να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά τους οι δαπάνες ασφάλισης, συντήρησης- επισκευής και της επερχόμενης υποχρεωτικής ενεργειακής αναβάθμισης των ακινήτων, καθώς και οι αποσβέσεις τους.

- Να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, αφού καταργείτε την αυτοτελή φορολόγηση, γιατί στην πραγματικότητα το ένα αποκλείει το άλλο, δεν γίνεται να πληρωθούν και τα δύο μαζί

Διαφορετικά, καταλήγει η ΠΟΜΙΔΑ, η κυβέρνηση εξωθεί τους φορολογούμενους σε πλήρη εγκατάλειψη των ακινήτων τους, ή σε στροφή προς τη φοροδιαφυγή, ως μόνη σωτηρία τους από το σφυρί του πλειστηριασμού ή την πόρτα της φυλακής, και με βέβαιο αποτέλεσμα ένα πραγματικό δημοσιονομικό «Βατερλώ».
  elzoni.gr
6/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin