Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2016

Στον βάλτο των... υποσχέσεών της η κυβέρνηση

Με την κυβέρνηση να… ξορκίζει τις εκλογές, όλοι οι κοινωνικοί φορείς βρίσκονται επί ποδός καλώντας την να πάρει πίσω τις αποφάσεις της για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έφυγαν πριν από λίγες ημέρες, χωρίς να έχει γίνει γνωστή κάποια πρόοδος στην πορεία προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Από την πλευρά του, τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών προσπάθησε να βάλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κάνοντας λόγο για «νωπή λαϊκή εντολή».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία η αξιολόγηση.

Παράλληλα, τo ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απέρριψε και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής».

Στην Αθήνα έρχονται οι αγρότες

Την ίδια ώρα ,«απόβαση» στην Αθήνα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι αγρότες που συμμετείχαν στη πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια της Θεσσαλίας την Κυριακή.

Οι αγρότες, εκπροσωπώντας 68 μπλόκα σ’ όλη την Ελλάδα, αποφάσισαν να μεταβούν την Παρασκευή στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Παράλληλα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αύξηση των ωρών αποκλεισμού των δρόμων.

Η πανελλαδική συνάντηση έλαβε επίσης, την απόφαση να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση της Τρίτης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Τέλος, κατάρτισαν ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

    Αφορολόγητο στις 12.000 ανά άτομο.
    Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
    Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
    Ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».
    Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.
 elzoni.gr
 8/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin