Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2016

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ- ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

Στα 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ, σε επίπεδο ρεκόρ παραμένει το χρέος του δήμου της Ρώμης, σύμφωνα με τις εφημερίδες Il Messagero και Corriere della Sera.

Πρόκειται για χρέη τα οποία συσσωρεύθηκαν κυρίως πριν από το 2008, με στόχο σειρά επενδύσεων, αλλά και την κάλυψη των πάγιων διοικητικών αναγκών.

Οι κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τοπικούς φόρους με κλίμακες από τις υψηλότερες της χώρας. Κάθε χρόνο, όπως αναφέρει η Corriere della Sera, η ιταλική κυβέρνηση στηρίζει τον δήμο της Ρώμης με έκτακτη συνεισφορά ύψους 660 εκατομμυρίων ευρώ. Διαφορετικά η δημοτική αρχή της ιταλικής πρωτεύουσας θα είχε ήδη χρεοκοπήσει.

Αυτή όμως η συνεισφορά της κυβέρνησης συνδέεται με συγκεκριμένο σχέδιο μείωσης των δαπανών του δήμου, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται πέρυσι. Στον φετινό προϋπολογισμό, πρόκειται πιθανότατα να ενταχθούν επιπλέον περικοπές της τάξης των 180 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί σχολιαστές, μια ουσιαστική ελπίδα οικονομικής ανάπτυξης για την Ρώμη είναι η δυνατότητα να καταφέρει να εξασφαλίσει την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, για την διοργάνωση των οποίων έχει καταθέσει επίσημη υποψηφιότητα. Υπάρχουν όμως πολλοί ανταγωνιστές, αρχίζοντας από την ισχυρή υποψηφιότητα της γαλλικής πρωτεύουσας.
  elzoni.gr
 19/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin