Σάββατο, Φεβρουαρίου 20, 2016

Κολομβία: Τελεσίγραφο του προέδρου στους αντάρτες για οριστική συμφωνία ειρήνης

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ενέτεινε την πίεση που ασκεί στους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) να τηρήσουν τη δέσμευση να υπογραφεί οριστική συμφωνία ειρήνης ως την 23η Μαρτίου, η οποία θα σημάνει τον τερματισμό μιας ένοπλης σύρραξης που διαρκεί πάνω από μισό αιώνα.

"Ο χρόνος πιέζει για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Η ημερομηνία της 23ης Μαρτίου, στην οποία είχαν συμφωνήσει ο πρόεδρος της δημοκρατίας και η διοίκηση των FARC, απέχει λιγότερες από πέντε εβδομάδες", διεμήνυσε χθες ο Σάντος από την Γκουαχίρα της βόρειας Κολομβίας, επικρίνοντας παράλληλα μια επίσκεψη χωρίς την άδεια των αρχών που έκαναν αξιωματικοί των ανταρτών μία ημέρα νωρίτερα, κάνοντας λόγο περί μιας απόπειρας "προσηλυτισμού".

Ο δεύτερος τη τάξει των FARC, ο Ιβάν Μάρκες, και άλλοι αντιπρόσωποι των ανταρτών στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Αβάνας, εμφανίστηκαν φρουρούμενοι από εκατοντάδες ένστολους, οπλισμένους αντάρτες, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης σε χωριό στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin