Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

Εμπορικά προνόμια για τις χώρες που φιλοξενούν περισσότερους πρόσφυγες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις εξαγωγές από τις χώρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος βάρος στην κρίση που έχει δημιουργήσει η μαζική έξοδος προσφύγων από τη Συρία, περιλαμβανομένης της θέσπισης εμπορικών προνομίων, διαβεβαίωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από το Λονδίνο, όπου συμμετείχε στη σύνοδο των διεθνών δωρητών.

"Η ΕΕ θα κάνει τα πάντα προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για τις εξαγωγές των χωρών αυτών, και αυτό συμπεριλαμβάνει την εξέταση εμπορικών προτιμησιακών σχέσεων", ανέφερε η Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο τέλος της συνόδου των δωρητριών χωρών.

Έκανε τη δήλωση αυτή αφού η Τουρκία, η Ιορδανία και ο Λίβανος, τρία κράτη που έχουν υποδεχθεί τη συντριπτική πλειονότητα των 4 εκατ. Σύρων προσφύγων, συμφώνησαν να λάβουν μέτρα ώστε να προσφέρουν στους νεοαφιχθέντες πρόσβαση στα συστήματα παιδείας τους και στις αγορές εργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin