Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2016

Πράσινοι Αυστρίας: Το κλείσιμο των συνόρων οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα

Oύτε ένα "πάγιο ανώτερο όριο", ούτε ένα "ημερήσιο ανώτερο όριο" μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία...


Το φαινόμενο "ντόμινο" με το κλείσιμο των συνόρων στην Κεντρική Ευρώπη και στη λεγόμενη Διαδρομή των Βαλκανίων, το οποίο προκαλεί η αυστριακή κυβέρνηση θεσπίζοντας ανώτερο όριο υποδοχής προσφύγων, θα οδηγήσει σε μία "ανθρωπιστική καταστροφή" στην Ελλάδα, προειδοποιεί σε σημερινές δηλώσεις του το κόμμα των Πράσινων της αυστριακής αντιπολίτευσης.

Αγγίζει τα όρια του εγκλήματος, να προκαλεί κανείς συνειδητά μία τέτοια δυστυχία και να την παρουσιάζει κατόπιν ως "λύση", όταν οι συνέπειες θα είναι, εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντων άσυλο να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, να είναι άστεγοι, να βρίσκονται στους δρόμους και να υποφέρουν από πείνα, αναφέρει εκ μέρους του κόμματός της, η αρμόδια των Πράσινων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αλέβ Κορούν.

Όπως σχολιάζει η ίδια, ούτε ένα "πάγιο ανώτερο όριο", ούτε ένα "ημερήσιο ανώτερο όριο" μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία. "Μία λύση μπορεί να υπάρξει μόνον από κοινού και με μία δίκαιη κατανομή των αναζητούντων προστασία σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό αναμένει, σύμφωνα με την πρόσφατη πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση, η πλειονότητα των πολιτών της Ε.Ε.", τονίζει η εκπρόσωπος των Αυστριακών Πράσινων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin