Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2016

Ρίψεις τροφίμων στην συριακή Ντέιρ αλ-Ζορ θα πραγματοποιήσει ο ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους ρίψεις τροφίμων από αέρος στη Συρία, στην Ντέιρ αλ-Ζορ, πόλη 200.000 κατοίκων που πολιορκείται από τους "μαχητές" του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο επικεφαλής μιας ανθρωπιστικής δύναμης κρούσης του ΟΗΕ.

Οι υπηρεσίες βοήθειας του ΟΗΕ δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε περιοχές υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένης της Ντέιρ αλ-Ζορ, όπου οι άμαχοι αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και ραγδαία επιδεινούμενες συνθήκες.

Ο Γιαν Έγκελαντ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μία ημέρα αφότου ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ έφθασαν σε πέντε περιοχές που πολιορκούνται, ορισμένες από τις κυβερνητικές δυνάμεις και άλλες από αντάρτες, δήλωσε πως το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) έχει ένα «συγκεκριμένο σχέδιο» για τη διεξαγωγή της επιχείρησης στην Ντέιρ αλ-Ζορ τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin