Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2016

Νέους φράχτες και ελέγχους για τους μετανάστες ετοιμάζει η Αυστρία

Η Αυστρία θα αρχίσει να κατασκευάζει νέες εγκαταστάσεις για να προστατεύσει καλύτερα τα σύνορά της, ιδίως αυτά με την Ιταλία, δήλωσε ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να περιοριστεί η είσοδος μεταναστών στη χώρα.

Η Αυστρία κατασκεύασε πρόσφατα έναν φράχτη μήκους 3,7 χιλιομέτρων στο πιο πολυσύχναστο σύνορό της με τη Σλοβενία, το Σπίλφελντ, υποστηρίζοντας ότι θα τη βοηθήσει να διαχειριστεί τη ροή νέων αφίξεων στο έδαφός της.

Όταν ερωτήθηκε αν η Αυστρία θα λάβει μέτρα και στα σύνορά της με την Ιταλία, περιλαμβανομένου του συνοριακού περάσματος «Μπρένερ», ο Φάιμαν δήλωσε στην εφημερίδα Oesterreich: «Είναι ήδη Φεβρουάριος. Δεν προτίθεμαι να αφήσω να περάσει κι άλλος χρόνος. Είναι πολύ αργά γι΄αυτό. Τον Μάρτιο μπορεί κανείς να περιμένει ένα νέο κύμα μεταναστών. Άρα πρέπει να κατασκευάσουμε τις τεχνικές εγκαταστάσεις τώρα ώστε να είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν όταν τις χρειαστούμε».

Ο Φάιμαν είπε πως τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών θα καθορίσουν πώς θα είναι το σύστημα συνοριακού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin