Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

Παροχή αερίου μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να επιβάλει στις χώρες της Ε.Ε. να παρέχουν φυσικό αέριο από τα αποθέματά τους σε γειτονικές χώρες τους που έχουν πρόβλημα σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο προτάσεών της για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας των χωρών που είναι εξαρτημένες από τη Ρωσία, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Οι προτάσεις θα συμφωνηθούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και θα ανακοινωθούν επίσημα την άλλη εβδομάδα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Με τις προτάσεις αυτές, η Ευρώπη θα διαιρεθεί σε 9 ζώνες και οι χώρες σε κάθε ζώνη θα είναι υποχρεωμένες να συνεργάζονται για να σχεδιάσουν πώς θα «κτίσουν» τα αποθέματά τους και τις υποδομές που θα επιτρέπουν την ευκολότερη ροή του αερίου μεταξύ τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβλέπει τη σύνταξη αυτών των σχεδίων αντιμετώπισης κρίσεων και θέλει, επίσης, να έχει μία αμφιλεγόμενη εξουσία ελέγχου και αρνησικυρίας (βέτο) των συμβάσεων αερίου, πριν αυτές υπογραφούν από τις χώρες - μέλη, προκειμένου να διασφαλίζει τον δίκαιο εφοδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin