Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2016

Στο στόχαστρο της Άγκυρας οι Κούρδοι της Συρίας

Με αφορμή τη μεγάλη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, οι Κούρδοι της Συρίας, η συριακή πτέρυγα του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος (PYD) και η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης (YPG) βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της Τουρκίας. Οι κυβερνητικές πηγές στην Άγκυρα δεν αποκλείουν, πλέον, κανένα ενδεχόμενο για το μέλλον της Συρίας.

Η Άγκυρα έχει εστιάσει την προσοχή της στη δράση του PYD εδώ και εβδομάδες με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο βόρειο κομμάτι της Συρίας. Τη στιγμή που το PYD επιχειρεί να απελευθερώσει το Άζεζ και το Τζαράμπλους από την κατοχή των ισλαμιστικών ομάδων και του Ισλαμικού Κράτους, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία «τρομοκρατική» οργάνωση, την οποία υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και οι ξένες δυνάμεις.

Η τουρκική πλευρά ξεκαθαρίζει ότι θα υπερασπιστεί τις "φιλοτουρκικές δυνάμεις", οι οποίες ελέγχουν το Άζεζ. Για αυτό, άλλωστε, τον λόγο, από το μεσημέρι του Σαββάτου, ο τουρκικός στρατός χτυπά τις δυνάμεις των Κούρδων και επιχειρεί να τερματίσει την προώθησή τους στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin