Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2016

Μεγάλοι οι κίνδυνοι από το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για το πώς θα μειωθούν οι κίνδυνοι ασφαλείας που συνδέονται με το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ το οποίο υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.


Περίπου το 30% των μετρητών άνω του 1 τρισεκ. ευρώ που βρίσκονταν πέρυσι σε κυκλοφορία ήταν διαθέσιμο σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.

«Θα ζητήσουμε από την ΕΚΤ να εξετάσει τα μετρητά και την προσβασιμότητα του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Υπάρχουν κίνδυνοι ότι τα μεγάλα χαρτονομίσματα και τα μεγάλα ποσά σε μετρητά μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.
 kathimerini.com.cy
-
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin