Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

Τήρηση δεσμεύσεων στο Προσφυγικό ζήτησε το Συμβούλιο των 28

Έκκληση προς την Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων να απέχουν από μονομερείς ενέργειες και να σταματήσουν την πολιτική της μετάθεσης του προβλήματος από τη μια χώρα στην άλλη απηύθυνε το συμβούλιο της Ε.Ε. σήμερα από τις Βρυξέλλες.


Απαντώντας στην ερώτηση του KΥΠΕ τόσο ο Ολλανδός υπουργός προεδρεύων του Συμβουλίου όσο και ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεκαθάρισαν ότι θεωρούν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία «αν γινόταν με ένα διακόπτη δεν θα καθόμασταν να συζητάμε τόσες ώρες» είπε ο Κλας Ντάικχοφ για να συμπληρώσει ότι «υπάρχει πάντως μια σχετική πρόοδος, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος συμπλήρωνε πως τώρα είναι η ώρα να εφαρμόσουμε το πλάνο που έχουμε με την Τουρκία, η Τουρκία πρέπει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει, πρέπει να καταπολεμήσει τα δίκτυα διακινητών αυτό ακριβώς συζητήσαμε κατά τη διάρκεια του γεύματος , αυτό θα βοηθήσει και το ΝΑΤΟ».

Ντάικχοφ και Αβραμόπουλος εξήγησαν ότι η πολιτική του λεγόμενου waving πρέπει να σταματήσει, πρέπει όλοι να δεσμευθούν για αυτό και όπως ξεκαθάρισαν οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι «ούτε οι μετανάστες, ούτε οι πρόσφυγες έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν σε ποια χώρα θα εγκατασταθούν, οι κανόνες πρέπει να εφαρμοστούν για να δουλέψει το σύστημα μετεγκατάστασης και επαναπροώθησης».

Οι δυο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισήμαναν τέλος την εξαιρετική σημασία της δημιουργίας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής με ευθύνη διοίκησης και δυνατότητα άμεσης επέμβασης στα κράτη-μέλη, η οποία όπως δεσμεύθηκαν θα πρέπει να είναι λειτουργική τον Ιούνιο.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin