Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016

Η Κομισιόν δίνει 12 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τη δημιουργία hotspots

Το ποσό των 12,7 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης χορηγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για τη δημιουργία 8.000 θέσεων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική επικράτεια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, η χορήγηση των 12,7 εκατομμυρίων για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων υποδοχής είναι ένα ακόμα σημάδι της αλληλεγγύης και της ισχυρής υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα στην προσπάθειά της να διαχειριστεί τις πρωτοφανείς μεταναστευτικές ροές στη χώρα.

Επίσης, όπως τόνισε, θα βοηθήσει την Ελλάδα να φτάσει το στόχο για την αύξηση της ικανότητας υποδοχής της σε 50.000 θέσεις, όπως συμφωνήθηκε στη συνεδρίαση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων της 25ης Οκτωβρίου 2015, ενώ το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση πολιτών από χώρες εκτός Ε.Ε., στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Κομισιόν υπενθυμίζει πως το 2015 η Ελλάδα έλαβε, είτε άμεσα, είτε μέσω διεθνών οργανισμών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, συνολικά 146 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin