Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016

Αβραμόπουλος: Η ΕΕ δεν συζητά αναστολή της Schengen, ή αποκλεισμό της Ελλάδας

Διέψευσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος το δημοσίευμα της Le Monde, σύμφωνα με το οποίο όλο και περισσότερες χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Σλοβενία ζητούν το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, προκειμένου να περιορίσουν δραστικά τη ροή των προσφύγων και των μεταναστών και να μπλοκάρουν τη διάσημη πλέον "βαλκανική οδό".

Με βάση το δημοσίευμα, σε συνάντησή τους στο Άμστερνταμ, οι υπουργοί Εσωτερικών ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργοποιήσει τη διαδικασία που θα επιτρέπει την παράταση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα του χώρου Schengen για δύο χρόνια.

 Εάν αυτό αποφασιστεί, η Ελλάδα, ως το πρώτο σημείο εισόδου προσφύγων στην Ευρώπη, θα πρέπει να αποκλειστεί από τη ζώνη του Schengen.

"Δεν μιλάμε για αναστολή της Schengen, ούτε για αποκλεισμό κάποιου μέλους. Πρέπει να εφαρμόζουμε τους κανόνες και να ενισχύσουμε εξωτερικά σύνορα" έγραψε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο Twitter.
 capital.gr
26/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin