Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2016

Διεθνής ανησυχία για τις συλλήψεις πανεπιστημιακών στην Τουρκία

Το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε σήμερα την Άγκυρα «να σεβαστεί την ελευθερία της έκφρασης», χαρακτηρίζοντας «πολύ ανησυχητική» εξέλιξη τις συλλήψεις πολλών διανοούμενων και πανεπιστημιακών, οι οποίοι είχαν υπογράψει μια έκκληση υπέρ της ειρήνευσης στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Οι πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία αναφορικά με τις συλλήψεις πολλών πανεπιστημιακών και διανοούμενων είναι πολύ ανησυχητικές», είπε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιερν Γιάγκλαντ.

Ο Γιάγκλαντ κάλεσε την Άγκυρα «να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης  σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όπου η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με μια τεράστια πρόκληση, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων».

«Ανησυχητική» εξέλιξη χαρακτήρισε τις έρευνες σε βάρος των πανεπιστημιακών και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζον Μπας. Ο Αμερικανός διπλωμάτης επισήμανε ότι η άποψη της Ουάσινγκτον είναι ότι «η έκφραση ανησυχίας για τις βιαιότητες δεν ισοδυναμεί με υποστήριξη της τρομοκρατίας» και η κριτική στην κυβέρνηση «δεν ισοδυναμεί με προδοσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin