Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2016

Πάγωσαν λογαριασμοί Τούρκων διπλωματών στη Βρετανία λόγω αγωγής Ε/κ

Βρετανικό δικαστήριο διέταξε το πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών Τούρκων διπλωματών που υπηρετούν στη Βρετανία, κάνοντας δεκτό αίτημα Κυπρίων πολιτών που βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη με την Άγκυρα για τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, οι επτά Ελληνοκύπριοι είχαν δικαιωθεί από κυπριακό δικαστήριο μέσω του οποίου είχαν υποβάλει την αγωγή και είχαν ζητήσει από τη βρετανική δικαιοσύνη να εφαρμόσει στη Βρετανία την απόφαση.

Η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Άγκυρα. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Βρετανό πρέσβη στη χώρα για εξηγήσεις και παράλληλα η τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο υποβάλλει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η απόφαση για πάγωμα των λογαριασμών των διπλωματών της δεν συνάδει με τη Συνθήκη της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις, καθώς επίσης ότι εμποδίζει τη λειτουργία της διπλωματικής της αντιπροσωπείας στη Βρετανία.

Η Χουριέτ αναφέρεται σε δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπιλγκίτς που έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση. Φέρεται δε να πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει το θετικό περιβάλλον στις συνεχιζόμενες συνομιλίες για το Κυπριακό.

 /ΚΥΠΕ/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin