Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016

Σε Σαντάμ Χουσεΐν και Καντάφι παραπέμπει η Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά

Στο παράδειγμα του Σαντάμ Χουσεΐν και του Μουάμαρ Καντάφι παρέπεμψε η Βόρεια Κορέα, προκειμένου να δικαιολογήσει την ανάπτυξη του πυρηνικού της προγράμματος, λίγες ημέρες μετά την δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Σε ανακοίνωση του, το καθεστώς της Πιόνγιανγκ κατέστησε σαφές ότι «η τύχη που είχε ο Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ και ο Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη αποτελεί απόδειξη του τι συμβαίνει όταν οι χώρες απαρνούνται τις πυρηνικές τους φιλοδοξίες».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη πυρηνική δοκιμή, η βορεοκορεάτικη κυβέρνηση έκανε λόγο για «ένα σημαντικό γεγονός», που προσφέρει στη Βόρεια Κορέα μία «επαρκή ικανότητα προστασίας των συνόρων της, από όλες τις εχθρικές δυνάμεις, όπως αυτών των ΗΠΑ».

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μια ισχυρή πυρηνική δύναμη αποτροπής είναι το πιο δυνατό ξίφος για να αποτραπούν οι επιθέσεις των ξένων» υπογράμμισε και εκτίμησε ότι η κατάσταση που επικρατεί στη διεθνή κοινότητα σήμερα μοιάζει με τον «νόμο της ζούγκλας», βάσει του οποίου μόνο οι ισχυρότεροι επιβιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin