Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2016

Επιστολή Κορκίδη στα μέλη της ΕΣΕΕ για τις αυξήσεις

Επιστολή προς τα μέλη της Συνομοσπονδίας στέλνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με εξηγήσεις για το «πράσινο φως» που έδωσε η ΕΣΕΕ στην κυβέρνηση για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

«Η επιπλέον επιβάρυνση που με ευθύνη και συνειδητά δέχθηκαν οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι είναι για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ 3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα», σημειώνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας.

Ο κ. Κορκίδης σε επιστολή του προς τα μέλη της Συνομοσπονδίας εξηγεί γιατί δέχθηκε την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, σημειώνοντας ότι «επικρατεί απόλυτη σύγχυση στην αγορά εξαιτίας του ότι δεν είναι καλά πληροφορημένοι αρκετοί έμποροι».

Επίσης, στην επιστολή του ο κ. Κορκίδης αναφέρει ότι στο εμπόριο αυτή η επιβάρυνση κοστίζει στους 270.000 μικρομεσαίους εμπόρους για τους 392.000 εργαζόμενους Χ 3 ευρώ = 1,2 εκατ. Χ 14 = 17 εκατ., με max για 7-9 ευρώ τα 25 εκατ. ευρώ σε διάστημα ενός έτους ως ισοδύναμο στο να μην μειωθούν αναδρομικά συντάξεις κατά 550 εκατ. ευρώ από 1/1/16, κάτι που βεβαίως θα λείψει και θα φανεί άμεσα στην αγορά.

Προσθέτει ότι οι εισφορές για επικουρικό είναι σήμερα 3+3% για εργοδότες και εργαζόμενους και ουσιαστικά ισχύει μόνο για μισθωτούς, αφού οι 265 000 έμποροι δεν έχουμε επικουρική ασφάλιση. Υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισοί στο λιανεμπόριο είναι αυταπασχολούμενοι, που σημαίνει ότι δεν απασχολούν προσωπικό, άρα δεν καταβάλουν τίποτα επιπλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin