Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2016

Υεμένη: Επίθεση με πύραυλο σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της επίθεσης με πύραυλο σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην περιοχή Ράζεχ στην Υεμένη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Τρεις από τους τραυματίες είναι προσωπικό της ανθρωπιστικής οργάνωσης, από τους οποίους οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις περιγραφές του προσωπικού, η επίθεση έγινε με πύραυλο. Τουλάχιστον ένας ακόμα πύραυλος έπεσε κοντά στο νοσοκομείο.

«Επαναλαμβάνουμε σε όλες τις πλευρές της σύγκρουσης ότι οι ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό πρέπει να γίνονται σεβαστοί και ότι ο βομβαρδισμός νοσοκομείων αποτελεί παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τονίζει η διευθύντρια επιχειρήσεων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ρακέλ Αγιόρα.

Το νοσοκομείο Σιάρα έχει βομβαρδιστεί ξανά πριν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναλάβουν τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2015. Είναι η τρίτη φορά που δομή υγείας της οργάνωσης πλήττεται από βομβαρδισμούς τους τελευταίους τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin