Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016

«Πράσινο φως» από τη Δανία στον νόμο για τις κατασχέσεις από πρόσφυγες

Ακολουθώντας τα βήματα της Ελβετίας και της νοτίου Γερμανίας, το Κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε το νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει στην αστυνομία να πραγματοποιεί έρευνες σε αιτούντες άσυλο την ώρα που αυτοί θα φτάνουν στη χώρα και να κατάσχει αντικείμενα που θεωρεί μη απαραίτητα, αξίας πάνω από 10.000 δανέζικες κορώνες (περίπου 1.350 ευρώ), τα οποία δεν θα έχουν συναισθηματική αξία για τους ιδιοκτήτες τους.

Τα μέτρα εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, ψήφισαν υπέρ, γεγονός που ερμηνεύεται ως στροφή προς τα δεξιά του πολιτικού φάσματος της Δανίας, λόγω της δημοφιλίας του αντιμεταναστευτικού Κόμματος του Λαού της Δανίας.

Ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει την κίνηση ανησυχητική και λυπηρή, ενώ ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης την χαρακτήρισε «ηθικά φρικτή».

Ο νόμος έχει προκαλέσει τις επικρίσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγγέλλουν επίσης το γεγονός ότι το νομοσχέδιο θα εμποδίζει τους πρόσφυγες να αιτούνται της επανένωσης με την οικογένειά τους για τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin