Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Χαλκιδικής και της Καρδίτσας

Για δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι αγρότες της Χαλκιδικής το επόμενο διάστημα, ενόψει των εξοντωτικών Φορολογικών μέτρων και του νέου Ασφαλιστικού.

Αγρότες από την Τριγλιά, Πορταριά, Άγιο Μαμά, Κασσάνδρα, Σήμαντρα, Καλύβες και από τα Φλογητά είχαν συνάντηση, την Παρασκευή (8/1), με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιγγλέζη, την οποία ενημέρωσαν για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι αγρότες, το φορολογικό το ασφαλιστικό για τις πρόσφατες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και για τις καθυστερήσεις αποζημιώσεων ΕΛΓΑ.

Μετά την συνάντηση με την κ. Ιγγλέζη αποφασίστηκε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Αλιείς, Δασοκόμοι και Μελισσοκόμοι) καλούνται στην έκτακτη συνεδρίαση, που διοργανώνεται την Τετάρτη (13 Ιανουαρίου), στις 8 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ της Ν. Τρίγλιας, για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις των Αγροτών και τους τρόπους αντίδρασης τους.

Στο μεταξύ τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών έχουν βγάλει οι αγρότες του νομού Καρδίτσας. Το πότε θα στηθούν τα μπλόκα αναμένεται θα αποφασιστεί σε σύσκεψη τις επόμενες ημέρες. «Βγάλαμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενημερώνουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει με το ασφαλιστικό και μετά τις 15 του μηνός θα αποφασιστεί πού θα στηθεί το μπλόκο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας. Ανάλογες συσκέψεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας από μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, που -όπως είπε- εμφανίζονται αποφασισμένοι «να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ιδιαίτερα μετά και την ανακοίνωση των αντιασφαλιστικών σχεδίων της κυβέρνησης, τα οποία πλήττουν βάναυσα το εισόδημα των αγροτών, οδηγώντας σε ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin