Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2016

Κάτω Από τα 30 Δολ. το Βαρέλι - «Βουτιά» στα Χρηματιστήρια της Ασίας

Επανήλθαν σε πτωτική πορεία οι μετοχές στις αγορές της Ασίας, αν και προηγουμένως είχαν σημειώσει ελαφρά ανάκαμψη. Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών πετρελαίου συνεχίζουν να επιβαρύνουν το επενδυτικό περιβάλλον και το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Όπως μεταδίδει το ΒΒC, στην πτώση των ασιατικών μετοχών πρωταγωνίστησαν μετοχές κινεζικών εταιρειών, με τον δείκτη του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης, Shanghai Composite, να κλείνει με απώλειες 3.55% στις 2.900,97 μονάδες.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με πτώση 1,5% στις 19.520,77 μονάδες.

Η κατάρρευση των πετρελαϊκών τιμών έχει πυροδοτήσει ανησυχία στις διεθνείς χρηματαγορές, ενώ κορυφώνονται οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση.

Στις 12.50 ώρα Ελλάδος, η τιμή του Brent ήταν, σύμφωνα με το ICE, στα 29,70 δολ. το βαρέλι, ενώ του WTI στα 29,58 δολ. το βαρέλι. Ας σημειωθεί ότι το αργό πέφτει κάτω από το ψυχολογικό «φράγμα» των 30 δολ. το βαρέλί για πρώτη φορά μετά το πρώτο εξάμηνο του 2004.

Την ίδια στιγμή, οι επιπτώσεις των προσπαθειών της κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, αυτή την εβδομάδα, να σταθεροποιήσει το νόμισμα της χώρας, φαίνεται ότι δεν αποδίδουν καρπούς, καθώς δεν στάθηκε δυνατό να ανασχέσουν τη συνεχιζόμενη πτώση των μετοχών των κινεζικών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin