Παρασκευή, Ιουνίου 13, 2014

Gazprom: Ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με φυσικό αέριο μέσω... Λαμίας αντιτίθεται στη συμφωνία που έχουμε υπογράψει

Ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με φυσικό αέριο από την Πολωνία και την Ουγγαρία αντιτίθεται στη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την Gazprom, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ. «Οι “αντίστροφες” προμήθειες είναι ένας μηχανισμός απάτης. Ο λεγόμενος αντίστροφος κύκλος προμήθειας, δηλαδή όταν το αέριο πηγαίνει κυκλικά από τα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας και μεταξύ Ουκρανίας και Ουγγαρίας, αποδεικνύει σε όλους ότι οι φυσικές ποσότητες του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου που πηγαίνουν στην Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα ρωσικό φυσικό αέριο», είπε ο Μίλερ και συμπλήρωσε ότι είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι η Ουκρανία μπορεί να κάνει ό,τι τη συμφέρει με το αέριό μας, όμως ο πραγματικός ιδιοκτήτης του (φυσικού αερίου) δεν αλλάζει.

«Εμείς οι ίδιοι έχουμε μεταφέρει σταθμούς του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, οπότε τέτοια κόλπα είναι σκέτη απάτη και μπορεί να γίνουν αιτία να τεθούν περιορισμοί στο καθεστώς της προμήθειας στους εν λόγω σταθμούς. Αυτό έχει δηλώσει και ο πρόεδρός μας Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν. Τέτοιες πρακτικές έρχονται σε αντίθεση με τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει με την Ουκρανία»κατέληξε ο Αλεξέι Μίλερ.
--
-

------

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin