Τετάρτη, Ιουνίου 18, 2014

Διυπουργική σύσκεψη για ενεργειακά θέματα υπό την Προεδρία του Αντ. της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. ΒενιζέλουΥΠΕΞ, Τετάρτη, 18 Ιούνιος 2014:
 
Υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και με συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, ευρεία διυπουργική σύσκεψη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην προετοιμασία παραχώρησης αδειών έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την πολιτική αγωγών και χώρων αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου.
  • Επιπλέον, στη σύσκεψη συζητήθηκαν, θέματα που σχετίζονται με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην προοπτική δημιουργίας νέων εναλλακτικών οδεύσεων, όπως, για παράδειγμα, ο κεντρικός διάδρομος Αιγαίου-Βαλτικής.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στην κρισιμότητα που έχει η εθνική υποδομή της Ρεβυθούσας και η προοπτική αναβάθμισής της, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά, συνολικά, για την περιφερειακή ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
mfa.gr
18/6/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin