Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

Συνάντηση Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ ΥΠΕΞ Παναγιώτη Μίχαλου με αντιπροσωπεία της Κρατικής Διοίκησης Ωκεανών (ΚΔΩ) της Λαϊκής Δημ. της Κίνας

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 20 Μάιος 2014:
 
Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, είχε, χτες, Δευτέρα, 19 Μαΐου, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κρατικής Διοίκησης Ωκεανών (ΚΔΩ) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη διακρατική συνεργασία Ελλάδος-Κίνας, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Σαμαρά στην Κίνα, τον Μάιο του 2013.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, κ. Chen Lianzeng, συζητήθηκε η σημασία της σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών, στον τομέα της θάλασσας, μέσω της υπογραφής Μνημονίου Κατανόησης Θαλάσσιας Συνεργασίας. Αφού αναφέρθηκε στον ρόλο της Κρατικής Διοίκησης Ωκεανών, καθώς και στα ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα που υπάγονται σε αυτήν, ο κ. Lianzeng ενημέρωσε την ελληνική πλευρά για την επίσκεψη που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος που εντοπίστηκαν στη διάρκειά της.

Οι δύο πλευρές, συμφώνησαν η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης για την Θαλάσσια Συνεργασία, καθώς και η διοργάνωση Φόρουμ για την Θαλάσσια Συνεργασία να λάβουν χώρα κατά την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Ιουνίου 2014.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης, με το Υπουργείο Εξωτερικών να προσφέρει τη συνδρομή του. Η θεματική του Φόρουμ θα επικεντρωθεί σε θέματα οικονομικής, εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας, με ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στη ναυτιλιακή συνεργασία.

mfa.gr
20/5/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin