Παρασκευή, Μαΐου 02, 2014

Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ στην άτυπη υπουργική συνάντηση για την κλιματική αλλαγή στις Βρυξέλες

ΥΠΕΚΑ, 2/5/14
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νάντια Γιαννακοπούλου συμμετείχε σε άτυπη υπουργική συνάντηση για την κλιματική αλλαγή που διεξήχθη στις Βρυξέλλες στις 30 Απριλίου 2014.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν πάνω από 30 Υπουργοί περιβάλλοντος και υψηλοί επιτετραμμένοι από διάφορες περιοχές του πλανήτη (Ασία, Αφρική, Αμερική και φυσικά από την ΕΕ). Στις διεργασίες έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι από την Γραμματεία του Κλίματος του ΟΗΕ (UNFCCC).


H συζήτηση μεταξύ των αντιπροσωπειών εστιάστηκε στις προετοιμασίες για την διάσκεψη των Ην. Εθνών για την κλιματική αλλαγή που θα γίνει στην Λίμα του Περού (COP20) τo 2014, και σε αυτήν των Παρισίων (COP21) στο τέλος του 2015, όπου αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παγκόσμια συμφωνία στο πλαίσιο συνέχισης του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Η Γεν. Γραμμ. του ΥΠΕΚΑ στις παρεμβάσεις της, επεσήμανε την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση και διακρατική συνεργασία, ώστε να διασφαλιστεί μια συνεκτική, φιλόδοξη και δεσμευτική συμφωνία για την παγκόσμια αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το τέλος του επόμενου έτους στο Παρίσι.

Τέλος, η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου ενημέρωσε τους συναδέλφους της για τις προσπάθειες της Ελληνικής Προεδρίας στον τομέα των διεθνών διαπραγματεύσεων στις επικείμενες σχετικές συναντήσεις της UNFCCC στη Βόννη (Ιούνιος 2014) καθώς και για τις υπουργικές συναντήσεις που έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (Συνάντηση για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο στις 13/5, και άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος στις 14/5) στο πλαίσιο προετοιμασίας για την διάσκεψη των Ην. Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Λίμα.

ypeka.gr
2/5/14

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin