Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

ΥΠΕΚΑ: Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με τον Κύπριο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανία​ς & Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη

ΥΠΕΚΑ, 16/5/14

O Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, πραγματοποίησε στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. που διεξάγεται στην Αθήνα, κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του, Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη.

Οι δύο Υπουργοί, επιβεβαίωσαν εκ νέου τους στενούς δεσμούς και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας. Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε για την πορεία εξέλιξης των ενεργειών για την ωρίμανση και προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου EastMed. Από την πλευρά του, ο κ. Λακκοτρύπης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην έρευνα υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τη δημιουργία του Σταθμού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό.

Οι δύο Υπουργοί, συζήτησαν την πρόοδο εργασιών της κοινής ομάδας υψηλού επιπέδου εθνικών εμπειρογνωμόνων που δημιουργήθηκε  για την Ενεργειακή και Θαλάσσια Πολιτική, καθώς και της ομάδας για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας, και επιβεβαίωσαν την ανάγκη της συνεχούς αλληλοενημέρωσης και του συντονισμού μεταξύ των δύο Υπουργείων.

ypeka.gr
16/5/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin