Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2014

ΥΠΕΞ: Oμιλία Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ ΥΠΕΞ Π. Μίχαλου, στο συνέδριο «Athens Energy Forum 2014»

ΥΠΕΞ, 14/3/14
Τη «Θέση της Ελλάδας στο νέο ενεργειακό τοπίο» παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, με ομιλία του στο συνέδριο «Athens Energy Forum 2014», χθες, Πέμπτη 13 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο «Μ. Βρετανία».

Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στη δημιουργία του «Κάθετου Διαδρόμου», ο οποίος θα αποτελείται από τα υφιστάμενα εθνικά δίκτυα φυσικού αερίου και διασυνδετήριους αγωγούς και θα μεταφέρει φυσικό αέριο από νότο προς βορρά, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών.


«Ο Κάθετος Διάδρομος θα τροφοδοτείται από τους αγωγούς που μεταφέρουν αέριο από την ανατολή προς τη δύση, όπως ο TAP, ενδεχομένως ο Eastmed, καθώς και από τους τερματικούς σταθμούς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, τον υφιστάμενο της Ρεβυθούσας, του οποίου αυξάνεται σημαντικά η δυναμικότητα και το νέο πλωτό σταθμό που σχεδιάζεται στη Βόρειο Ελλάδα. Επιπλέον, ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) είναι ώριμο σχέδιο που θα ολοκληρωθεί εντός του 2016», υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος.

  • «Το μεγάλο πλεονέκτημα του Κάθετου Διαδρόμου σε σύγκριση με άλλες ανταγωνιστικές λύσεις έγκειται στην εύκολη και άμεση υλοποίησή του, χωρίς να απαιτεί τεράστια κεφάλαια, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να είναι λειτουργικός εντός της τρέχουσας δεκαετίας».

Το 2ο «Athens Energy Forum» διοργανώθηκε από τους International New York Times και την Καθημερινή, με συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, του Αναπληρωτή Βοηθού ΥΠΕΞ ΗΠΑ για την Ενεργειακή Πολιτική, Amos Hochstein, και των Διευθυνόντων Συμβούλων της ΔΕΣΦΑ και της Κοινοπραξίας TAP.

mfa.gr
14/3/14 

--
-
ΣΧΕΤΙΚA:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin