Τρίτη, Μαρτίου 11, 2014

Η Gazprom προχωρά κανονικά τον South Stream

Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom, παραβλέποντας τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναβολή των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένεται να υπογράψει εντός του μήνα τις συμφωνίες για την κατασκευή του αγωγού South Stream που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην κεντρική και νότια Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

"Ο South Stream προχωρά προς τα εμπρός. Οι συμφωνίες για την κατασκευή του πρώτου τμήματος του αγωγού θα υπογραφούν πριν από τα τέλη του μηνός, όπως επίσης και οι συμφωνίες για την προμήθεια των αγωγών για το δεύτερο σκέλος του", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα αυτό.


Τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέκοψε τις συνομιλίες με την Gazprom για τον αγωγό αυτό που για να λειτουργήσει θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία όσον αφορά τα τέλη των αγωγών και την πρόσβαση άλλων εταιρειών φυσικού αερίου ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Τα προβλήματα στην προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη που προκλήθηκαν στο παρελθόν από τη διένεξη μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την τιμή του φυσικού αερίου οδήγησαν τις Βρυξέλλες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις ενώ και η τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία εντείνει την αγωνία των Ευρωπαίων αξιωματούχων να βρουν άλλες πηγές ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών.

(sigmalive.com)
11/3/14
--
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin