Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2013

Αισιοδοξία Γ. Μανιάτη για τις διαπραγματεύσεις με την Gazprom

Την διαβεβαίωσή του για την ευνοϊκή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και της ρώσικης Gazprom για την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου εξέφρασε ο υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στην Βουλή σημειώνοντας ότι «όλα δείχνουν ότι επιτυγχάνουμε τους βασικούς μας στόχους. Παρά ταύτα επειδή όλα είναι σε εξέλιξη δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο. Όταν κλείσει η διαπραγμάτευση  θα ανακοινωθεί το ποσοστό, η χρονική διάρκεια και οι όροι της συμφωνίας».
Πέραν αυτού ο υπουργός στο πλαίσιο της συζήτησης της σύμβασης του αγωγού TAP στην Ολομέλεια υποστήριξε ότι η χώρα έχει «μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό» ενώ επισήμανε ότι πραγματοποιούνται έρευνες για υδρογονάνθρακες σε «θάλασσα και στεριά».


Παράλληλα τόνισε τις θετικές συνέπειες που μπορεί να έχει ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα ενώ είπε ότι θα υπάρξει αύξηση της παραγωγής κατά 75% σημειώνοντας «θα μπορεί να δώσει τον μισό ΤΑΠ».

«Φθηνό το ρεύμα για τα φτωχά νοικοκυριά»

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υπουργού ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που στηρίζει 1,5 εκατ. φτωχά νοικοκυριά τροφοδοτώντας τα με φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό γιατί δεν έχει συμπληρωθεί 24ωρο από τον τραγικό θάνατο ενός 13χρονου παιδιού  του οποίου η μητέρα χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο μαγκάλι για θέρμανση καθώς τους είχαν κόψει το ρεύμα.

Από την άλλη ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σχολίασε ότι «Αισθάνομαι ντροπή γιατί είμαστε μάρτυρες το 2013 σε φαινόμενα ανθρωπιστικής καταστροφής και περίμενα ο υπουργός που αναφέρθηκε στο κοινωνικό τιμολόγιο να μιλήσει για τα 400 χιλ νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα».

 protothema.gr
2/12/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin