Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2013

Το Ισραήλ εξετάζει όλες τις λύσεις για την εξαγωγή αερίου

Εξετάζονται και άλλες λύσεις για την εξαγωγή ισραηλινού αερίου, πέραν των γειτονικών του χωρών, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ.

Ο κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, Φλάβιο Ζανονάτο, ο Ισραηλινός υπουργός δήλωσε ότι «οι εξαγωγές ισραηλινού αερίου στην Ιταλία είναι στο συμφέρον και των δύο χωρών».
 
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για το ενδεχόμενο εξαγωγής του αερίου σε σταθμό υγροποίησης που διαθέτει η ιταλική Eni στην Αίγυπτο, ενώ ο κ. Ζανονάτο τόνισε ότι αυτή είναι η πιο οικονομική λύση. Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι υπόλοιπες πιθανές διαδρομές, όπως το κυπριακό LNG και ο αγωγός προς Τουρκία ή Ελλάδα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αν το Ισραήλ επιλέξει την λύση του αιγυπτιακού LNG, ώστε να εξάγει το αέριο στην Ιταλία και από εκεί στην Ευρώπη, τότε παρακάμπτεται και η Κύπρος και η Ελλάδα, οι οποίες σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να στηριχθούν αποκλειστικά στις δικές τους ανακαλύψεις φυσικού αερίου για να πραγματοποιήσουν εξαγωγές.
 energypress.gr
3/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin