Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2013

Ολγα Κεφαλογιάννη: Διακοπές στην Ελλάδα σε συνδυασμό με ιατρική φροντίδα

Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί προορισμός, όχι απλώς για medical travel αλλά για medical tourism, τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, στη Διάσκεψη «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», που διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας στο Μέγαρο Μουσικής.
«Να συνδυάσουμε δηλαδή το ταξίδι αναψυχής στην Ελλάδα με την ιατρική φροντίδα, κυρίως ήπιων ιατρικών περιστατικών», πρόσθεσε, αναφερόμενη στους στόχους του υπουργείου και υπογράμμισε την άμεση προτεραιότητα που δίνεται στον ιατρικό τουρισμό, χάρη στη συμβολή του στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η ίδια επισήμανε ότι για να ανταποκριθεί στα  διεθνή πρότυπα ο ιατρικός κλάδος και τουρισμός, απαιτούνται επιμέρους νομοθετικές ρυθμίσεις, συνέργειες, συμφωνίες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επιστημονικού προσωπικού  της Ελλάδας με αλλά κράτη.

Η κυρία Κεφαλογιάννη τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων των υπαρχουσών δομών,  υπογραμμίζοντας ότι το «κράτος οφείλει να εξασφαλίζει και να εγγυάται για τον πολίτη του το μέγιστο  δημόσιο αγαθό της υγείας». 
 
Εν τω μεταξύ, τη σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης και τη στήριξη του υπουργείου σε καινοτομικές παρεμβάσεις, τόνισε η υπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση για την έναρξη της πειραματικής σχολής, με διττό σύστημα κατάρτισης στον τομέα του τουρισμού και τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, που διοργάνωσε το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για να προσαρμοστεί η τουριστική επαγγελματική εκπαίδευση στα διεθνή πρότυπα, σημείωσε μεταξύ άλλων, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και τις ενέργειες με στόχο τη συνολική ανασυγκρότηση της επαγγελματικής τουριστικής εκπαίδευσης και τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και στη Σχολή Ξεναγών, καθώς και τα τρία ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών για ξεναγούς αποφοίτους σχολών αρχαιολογίας και ιστορίας. 
tovima.gr
12/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin