Τετάρτη, Νοεμβρίου 13, 2013

Φονικός και για την Ατμόσφαιρα ο Τυφώνας Χαϊγιάν, Λόγω της Απελευθέρωσης Τεράστιας Ποσότητας CO2.

Πριν μερικές ημέρες, ο τυφώνας Χαϊγιάν χτύπησε τις Φιλιππίνες, προκαλώντας τον θάνατο 10.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό 600.000 άλλων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Υπάρχει όμως μια ακόμη πολύ αρνητική πτυχή όταν συμβαίνουν αντίστοιχες καταστροφές μεγάλης κλίμακας: Το γεγονός ότι ξεριζώνονται μαζικά τα δέντρα και απελευθερώνεται μια τεράστια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μονομιάς.

Χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση που είχε γίνει για τον τυφώνα Κατρίνα, ο οποίος είχε χτυπήσει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ το 2007, ξεριζώνοντας 320 εκατ. δέντρα από το έδαφος.


 Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο Κατρίνα απελευθέρωσε 105 τεραγραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή την μισή ποσότητα που απορροφούν ετησίως όλα τα δάση των ΗΠΑ.

  •  Στην περίπτωση του Χαϊγιάν, η ποσότητα αυτή θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς οι Φιλιππίνες καλύπτονται από μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις σε σύγκριση με τις ΗΠΑ. 
energia.gr
13/11/13
--
-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin