Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2013

Το Κίεβο Υπέγραψε μια Μεγάλη Συμφωνία Εξόρυξης Σχιστολιθικού Αερίου με τη Chevron.

Η Ουκρανία, η οποία επιδιώκει να μειώσει την ενεργειακή εξάρτησή της από τη Ρωσία, υπέγραψε σήμερα μια συμφωνία με τον αμερικανικό όμιλο Chevron για την εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου στις δυτικές περιοχές της χώρας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επένδυση δέκα δισεκ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το έγγραφο, το οποίο μονογραφήθηκε παρουσία του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προβλέπει ότι η Chevron θα επενδύσει 350 εκατ. δολάρια στην εξόρυξη του κοιτάσματος του Ολέσκι, όπως ανακοινώθηκε από την ουκρανική προεδρία.


Το Κίεβο έχει στόχο μια παραγωγή που να φθάνει τα 8 ως 10 δισεκ. κυβικά μέτρα ετησίως και υπολογίζει πως το κοίτασμα έχει το γιγάντιο όγκο των 2,98 τρισεκ. κυβικών μέτρων.

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία επιδιώκει να αναπτύξει νέες πηγές προμήθειας φυσικού αερίου ώστε να εξαρτάται λιγότερο από τη Ρωσία, που είναι σήμερα ο κύριος προμηθευτής της.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση είχε υπογράψει μια συμφωνία με την αγγλοολλανδική Shell για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Γιούζοβσκε, στην ανατολική Ουκρανία, υπολογίζοντας επίσης την επένδυση εκεί σε δέκα δισεκ. δολάρια, για μια παραγωγή που μπορεί να φθάσει τα 10 ως 20 δισεκ. κυβικά μέτρα ετησίως.

"Η υλοποίηση προγραμμάτων μεγάλης κλίμακας με τη Shell και την Chevron θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σε φυσικό αέριο ως το 2020", υπογράμμισε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
energia.gr
5/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 -----

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin