Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2013

Το υψηλό κόστος ναυτιλιακών καυσίμων έχει θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου υποχρεώνει τις ναυτιλιακές στη λήψη περιοριστικών μέτρων του κόστους καυσίμων, μέτρα τα οποία έχουν θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Σε αυτό το πόρισμα κατέληξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου (ICS) μιλώντας στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία, με θέμα την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι στη ναυτιλία έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στην κατεύθυνση της μείωσης των ρύπων, μέσω αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ).

Ο εκπρόσωπος του ICS ανέφερε ότι μόνο κατά τα τελευταία 5 χρόνια, οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί περίπου 300%, ενώ αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω κατά 50%-100%, λόγω της επικείμενης μετάβασης της ναυτιλίας σε καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, μετά από σχετικές αποφάσεις του ΙΜΟ.
 energypress.gr
19/11/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin