Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

ΔΕΠΑ: Ενδείξεις για καταχραστική εκμετάλλευση βλέπει η εισαγγελέας διαφθοράς

Περίπου πριν από τρεις μήνες είχε δοθεί εντολή από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την Gazprom ΔΕΠΑ και την τιμή του αερίου με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλές.
Η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου διενήργησε την έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συντρέχουν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος της καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης.


Λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα του αδικήματος υποβλήθηκε αναφορά στην εισαγγελία πρωτοδικών για τις δικές της ενέργειες. Η υπόθεση χρεώθηκε σε εισαγγελέα τον περασμένο Οκτώβριο και ακόμα διενεργείται προκαταρκτική.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν φαίνεται ότι η αντιπρόσωπος της Gazprom στην Ελλάδα εκμεταλλεύεται τη μονοπωλιακή θέση της στην αγορά και δεν ρίχνει την τιμή με αποτέλεσμα να επέρχονται συνέπειες για τους καταναλωτές.

Η ΔΕΠΑ φέρεται να έχει ευθύνη καθώς είναι υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση των τιμών και εμφανίζεται να δέχεται τη μη πτώση τους, ενώ άλλες χώρες έχουν προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες και έχει επιτευχθεί η πτώση των υψηλών τιμών αλλά και δια της δικαστικής οδού έχουν εισπράξει αναδρομικά τα χρήματά τους οι καταναλωτές. 

zougla.gr
28/11/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin