Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 12 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΛΕΤΑ

Σε ιδιωτικοποιήσεις συνολικού ύψους έως και 12 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η ιταλική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα.

Όπως ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπολογίζεται ότι μπορεί να εισπραχθούν από 10 ως 12 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία «θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για τη μείωση του δημόσιου χρέους και κατά το υπόλοιπο ήμισυ για την αύξηση κεφαλαίου του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων».


Στις κύριες ιδιωτικοποιήσεις μπαίνει το βασικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας των «Μεγάλων Σιδηροδρομικών Σταθμών» της χώρας, της δημόσιας επιχείρησης ασφαλίσεων Sace, όπως και μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας υδρογονανθράκων Eni, των ναυπηγείων Fincantieri και της εταιρείας Enav, που παρέχει υπηρεσίες και υποδομές για τις αεροπορικές συνδέσεις.

Στο μεταξύ, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι Ιταλοί δεν πρόκειται να καταβάλουν ούτε τη δεύτερη προβλεπόμενη δόση του φόρου πρώτης κατοικίας, που τυπικά έληγε τον επόμενο μήνα
 elzoni.gr
22/11/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin