Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2013

«Μπήκαν τα θεμέλια στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ».


«Η συμφωνία που υπογράψαμε με τον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας αποτελεί συνέχεια του τριμερούς μνημονίου στην Κύπρο και πιστεύουμε ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για τη στρατηγική συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας ώστε οι τρεις χώρες να αποτελέσουν μια νέα πηγή τροφοδοσίας της Ευρώπης», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης σε τηλεφωνική του επικοινωνία από το Τελ Αβίβ.

«Το κείμενο που υπογράψαμε, όπως διατυπώθηκε βάζει ισχυρά θεμέλια για μακροπρόθεσμη συνεργασία στην ενέργεια, η οποία αποτελεί κορυφαίο ζήτημα στην οικονομία της ΕΕ», πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής αποστολής από το σύνολο της δουλειάς που έγινε κατά την επίσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.


Αναφέρθηκε επίσης στη συνένωση δυνάμεων των δύο πλευρών στους τομείς-πέραν της ενέργειας- της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της παιδείας, του τουρισμού και σημείωσε ότι «οι καρποί αυτής της συνεργασίας θα γίνουν σύντομα ορατοί στους πολίτες».

Καταλήγοντας ο ΥΠΕΚΑ έστειλε ένα ευρύτερο μήνυμα λέγοντας ότι «μ΄ αυτό τον τρόπο πρέπει να δουλεύουμε με όλους τους γείτονές μας προκειμένου οι διαδικασίες των συνεργασιών να φέρουν ειρήνη και ευημερία στους λαούς της περιοχής».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις συμφωνίες και τα πρωτόκολλα συνεργασίας που υπεγράφησαν μεταξύ υπουργών σήμερα στο Ισραήλ.(energypress.gr 8/10/13)
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin