Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2013

Ζάκυνθος: Ανοίγει ο δρόμος για υδροπλάνα

Να προχωρήσει στην αδειοδότηση της λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ζακύνθου, αποφάσισε ομόφωνα, η Λιμενική Επιτροπή του νησιού. 

 Η συζήτηση στην Επιτροπή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχουν, ήδη, αναληφθεί σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων και αφορούν τη λειτουργία υδατοδρομίων σε όλα τα νησιά. Άμεσος στόχος είναι η σύνδεση των νησιών του Ιονίου μέσω υδροπλάνων και στη συνέχεια η σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. 


Όπως αποφασίστηκε, η Λιμενική Επιτροπή θα έρθει σε επαφή με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οργάνωσης υδατοδρομίων, αναζητώντας τη βέλτιστη οικονομική προσφορά. Tο κόστος για τη δημιουργία υδατοδρομίου υπολογίζεται στις 30.000 ευρώ. 

Σε αυτό τον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνονται οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αδειοδότηση αλλά και την εξασφάλιση της πιστοποίησης. 
http://www.enet.gr
2/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

1 σχόλιο:

 1. Προχωράει το σχέδιο για τα υδατοδρόμια ....

  Στην ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τη δημιουργία των υδατοδρομίων στην Ελλάδα προχωρούν τα υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε νέο κύκλο συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών δημιουργίας υδατοδρομίων και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων.

  «Η λειτουργία των υδατοδρομίων αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας και θα εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τα νησιά μας, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά, οι προοπτικές ανάπτυξης τεράστιες και η επίδρασή τους εκτείνεται σε ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

  Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε την εγκύκλιο για τα υδατοδρόμια, η οποία ξεκαθαρίζει πλέον τη διαδικασία παραχώρησης χώρου υδατοδρομίου σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

  «Η υλοποίηση των υδατοδρομίων και ο ερχομός των υδροπλάνων δημιουργεί μία νέα αγορά για τον τουρισμό, τις μεταφορές και την πολιτική της "Νησιωτικότητας"», δήλωσε χθες ο κ. Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι «τα υδροπλάνα μπορούν να δώσουν ώθηση στα νησιά, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς, τόσο για τους κατοίκους των νησιών όσο και τους τουρίστες».

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./ Hellenic Seaplanes S.A., με συναντήσεις σε υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς, έχει δηλώσει το επενδυτικό της ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

  «Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς», δήλωσε o πρόεδρος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους. Ανέφερε, μάλιστα, πως η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης για αρκετά υδατοδρόμια έτσι ώστε να προλάβει να την τουριστική περίοδο του 2014.

  Μέχρι σήμερα, πολλοί οργανισμοί λιμένος και λιμενικά ταμεία έχουν ζητήσει αδειοδότηση για τη λειτουργία υδατοδρομίων. Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας έχει ζητήσει ήδη την αδειοδότηση τεσσάρων υδατοδρομίων τα οποία αφορούν την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Ερείκουσα και τους Οθωνούς................http://www.naftemporiki.gr/finance/story/764443
  11/2/14

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin