Τρίτη, Αυγούστου 20, 2013

Ανάγκη επενδύσεων στον τουρισμό για ποιοτικές υπηρεσίες.

Την εκτίμηση ότι η φετινή χρονιά, θα είναι χρονιά- ρεκόρ για τον τουρισμό, εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων για τον ποιοτικό τουρισμό, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

 Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με το υπουργείο Υγείας, για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.
Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στη φετινή τουριστική κίνηση, τόνισε:
«Νομίζω ότι θα έχουμε μια χρόνια- ρεκόρ, τόσο σε επίπεδο αφίξεων, όσο και εσόδων. Πρόκειται για ζεστό χρήμα για το κράτος που το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ». Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ελκυστικός για επενδύσεις, έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια απλούστευσης των διαδικασιών για επενδύσεις αλλού τύπου, με προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός, ο θρησκευτικός, πολιτιστικός ή ο γαστρονομικός τουρισμός.

Επισήμανε εξάλλου, ότι στόχος του υπουργείου είναι να επιστρέψουν στη χώρα μας οι τουρίστες, χωρίς να σκέφτονται τα προβλήματα στις ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Αίγυπτος. Δεν πρέπει να περιμένουμε τα εξωτερικά γεγονότα για να βελτιωθεί ο τουρισμός. Υπάρχουν αισθήματα αποσταθεροποίησης με όσα γίνονται στην Αίγυπτο, η δε Ελλάδα έχει συμφέρον να υπάρχει ειρήνη στην ευρύτερη γειτονιά της, ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη.
kathimerini.gr
20/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin