Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2013

Πρόστιμο 4,4 εκατ. ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Πρόστιμο ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, καθώς, όπως αναφέρει στην απόφαση της, η Επιχείρηση προχώρησε σε «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, λόγω της μη συμμόρφωσής της με παλαιότερη απόφαση της ΡΑΕ, αλλά και της άρνησης της να διαπραγματευτεί με τους πελάτες της Μέσης Τάσης (βιομηχανίες και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις) τα τιμολόγια που χρεώνει και να παρουσιάσει τρεις εναλλακτικές επιλογές.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση: «Επιβάλλει στην καθής [σ.σ τη ΔΕΗ], κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του ν. 4001/2011 όπως ισχύει, πρόστιμο ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων (4.400.000) Ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ένεκα, αφενός της μη συμμόρφωσής της με την Απόφαση ΡΑΕ 895/2012, αφετέρου, της από μέρους της γενικότερης άρνησης για υποβολή εναλλακτικών τιμολογίων στους πελάτες της Μέσης Τάσης, σύμφωνα με τα ως άνω εκτενώς αναλυθέντα. 


Το πρόστιμο εισπράττεται σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 36 παρ. 5 του ν. 4001/2011, όπως ισχύει».
http://www.agelioforos.gr
11/7/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin