Τρίτη, Μαρτίου 12, 2013

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης της Τουρκίας στον ΟΗΕ

Τρίτη, 12 Μάρτιος 2013
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε ότι η Τουρκία έστειλε ρηματική διακοίνωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σε απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013.

Η τουρκική ρηματική διακοίνωση, όπως εξάλλου αναμενόταν, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της, και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.


Αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

12/3/13

1 σχόλιο:

 1. Τα ελληνοτουρκικά σε συνάντηση Σαμαρά-Αβραμόπουλου....

  Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχαν, για περισσότερο από μία ώρα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

  Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις επαφές που είχε στο εξωτερικό αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με επίκεντρο τις τελευταίες δηλώσεις και την επιστολή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου καθώς και την ελληνική αντίδραση.

  Επίσης, συζητήθηκαν και οι προετοιμασίες που γίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2014.

  http://www.sigmalive.com/news/greece/38055
  1/4/13

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin