Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2013

Γιγάντιος αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη/Near-Earth Asteroid 2012 DA14 will not hit Earth-VIDEO

Ένας αστεροειδής, που θα περάσει κοντά από τη Γη σε 2 βδομάδες, θα βρεθεί στην πιο κοντινή απόσταση σε αυτή.


Η απόσταση μεταξύ του αστεροειδούς και της Γης τη στιγμή της μέγιστης προσέγγισης θα αποτελέσει 17000 χλμ. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί στη σύγχρονη ιστορία του πλανήτη μας.

Ο αστεροειδής 2012DA14, που ανακαλύφθηκε από το ισπανικό αστεροσκοπείο της Λα Σάγκρα, θα πλησιάσει τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου. Θα βρεθεί πιο κοντά, απ’ ότι ορισμένοι τεχνητοί δορυφόροι της Γης.


Η διάμετρος του 2012DA14 είναι 45 μ., η μάζα του είναι 130000 τόνοι. Σε περίπτωση πρόσπτωσης στη Γη θα εκλυθεί ενέργεια, ισοδύναμη με έκρηξη 2,4 μεγατόνων.
.greek.ruvr.ru
3/2/13
--
-
This asteroid seems to have travelled a long distance before a close earth-encounter on 19 August 2004, and back to travel a shorter distance, and meet us again on 14 February 2013. I wonder where this asteroid has been to.

Distance between Earth-Moon: 0.00256 AU = 384,401 km


4 σχόλια:

 1. «Χρυσωρυχείο» ο αστεροειδής που περνά ξυστά από τη Γη.....Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχει ορυκτό πλούτο αξίας 195 δισ. δολαρίων!.....

  Νέα Υόρκη
  Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής ώρα Ελλάδας, ο αστεροειδής 2012 DA14, θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη. Πρόκειται για ένα διαστημικό βράχο σε μέγεθος οικοδομικού τετραγώνου και το πέρασμα του είναι το κοντινότερο που έχει καταγραφεί ποτέ για σώμα αυτού του μεγέθους. Το πέρασμα του έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και είναι πολλές οι αναφορές και εκτιμήσεις για την παρουσία του στη γειτονιά μας.

  Αμερικανική εταιρεία που ιδρύθηκε πρόσφατα και θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου αστεροειδών υποστηρίζει ότι ο 2012 DA14 έχει ορυκτό πλούτο αξίας 195 δισ. δολαρίων. Ταυτόχρονα όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το πέρασμα του αστεροειδή κάνει τους ειδικούς να κάνουν εκτιμήσεις για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που λοξοδρομούσε και έπεφτε πάνω στον πλανήτη μας.

  Η αξία

  Η Deep Space Industries υποστηρίζει ότι ο 2012 DA14 διαθέτει πλούσιο ορυκτό πλούτο και ειδικότερα σίδηρο και νικέλιο. Αναφέρει επίσης ότι ο αστεροειδής διαθέτει αρκετές ποσότητες νερού ικανές να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο σε διαστημόπλοια. Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά αφού όπως λένε τα στελέχη της η τροχιά του αστεροειδή είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την οργάνωση μιας αποστολής σε αυτόν για να γίνει προσπάθεια εξόρυξης.
  Σύμφωνα με την εταιρεία η τροχιά του είναι τέτοια που η οργάνωση της αποστολής σε αυτόν θα είχε εξαιρετικά υψηλό κόστος τέτοιο που να πλησιάζει την αξία του ορυκτού πλούτου και άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει μια τέτοια προσπάθεια.

  Τι θα συνέβαινε αν έπεφετε στη Γη

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ο 2012 DA14 έπεφτε στη Γη θα προκαλούσε καταστροφή ανάλογη με εκείνη της μεγαλύτερης σε ισχύ πυρηνικής βόμβας που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος. Υπολογίζουν ότι θα μπορούσε να καταστρέψει ολοσχερώς μια περιοχή ανάλογη με αυτή στην οποία εκτείνεται το Λονδίνο. Το πέρασμα, σε απόσταση μόλις 27.500 χιλιομέτρων πάνω από τη Τζακάρτα, θα μεταδοθεί ζωντανά στο in.gr μέσω του NASA TV. Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

  Θοδωρής Λαΐνας
  http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=498435

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο αστεροειδής 2012 DA14 την επόμενη φορά θα προσεγγίσει τη Γη το 2046.....

  Η βαρύτητα της Γης άλλαξε την τροχιά του αστεροειδούς 2012 DA14. Προηγουμένως αυτή βρισκόταν εκτός της τροχιάς της Γης γύρω από τον Ήλιο, ενώ μετά την προσέγγιση με τον πλανήτη μας σε ελάχιστη απόσταση των 27700 χλμ τη νύχτα της 16 Φεβρουαρίου, εντάχθηκε στον κύκλο αυτό.

  Σχετική δήλωση έκανε ο υποδιευθυντής του Αστρονομικού Παρατηρητηρίου Πούλκοβο Αλεξάντρ Ντεβιάτκιν.

  Ο αστεροειδής 2012 DA14 θα προσεγγίσει ξανά τη Γη το 2046. Μεταξύ των άλλων διακοσίων αστεροειδών που κυκλοφορούν στο Ηλιακό Σύστημα, η μεγαλύτερη απειλή εισέρχεται από τον Άπωφις, όμως όχι στην επόμενή του επίσκεψη προς τον πλανήτη μας το 2029, αλλά μετά το 2036. «Όμως μέχρι τότε κάτι θα σκεφτούμε», καθησύχασε ο επιστήμονας.

  http://greek.ruvr.ru/2013_02_19/105394976/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο «κυνηγός μετεωριτών» μεταβαίνει στο Τσελιάμπινσκ.....

  Ο παγκοσμίου φήμης «κυνηγός μετεωριτών», ειδικός του Ινστιτούτου αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης στο ερευνητικό κέντρο της NASA και εμπειρογνώμονας για θέματα που έχουν σχέση με τους μετεωρίτες και τις επιπτώσεις από την πτώση τους, Δρ Πέτρους Τζένισκενς θα ακολουθήσει τα ίχνη του μετεωρίτη της λίμνης Τσεμπαρκούλ.
  «Ο ερευνητής σχεδιάζει να συναντηθεί με την ηγεσία της περιφέρειας του Τσελιάμπινσκ. Ο Τζένισκενς θέλει να πληροφορηθεί ποια προβλήματα αντιμετώπισαν από τον «διαστημικό επισκέπτη» οι κάτοικοι των Νοτίων Ουραλίων και πως προχώρησε η αποκατάσταση των κτηρίων» αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της τοπικής κυβέρνησης της περιφέρειας του Τσελιάμπινσκ.

  http://greek.ruvr.ru/2013_03_07/107278155/
  7/3/13

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εντοπίστηκε με ακρίβεια το σημείο πτώσης ενός θραύσματος του μετεωρίτη στο Τσεμπαρκούλ....

  ο σημείο στης πτώσης στη λίμνη Τσεμπαρκούλ ενός από τα θραύσματα του μετεωρίτη του Τσελιάμπινσκ εντοπίστηκε με ακρίβεια μισού μέτρου με τη βοήθεια του ευρωπαϊκού δορυφόρου υψηλής ανάλυσης Pleiades 1A, πληροφορεί το ρωσικό μηχανικό τεχνολογικό κέντρο Scanex.

  «Στη ληφθείσα φωτογραφία φαίνεται το άνοιγμα στον πάγο, που δημιουργήθηκε από το μετεωρίτη και έχει διάμετρο περίπου 6 μέτρα», - αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου οι κάτοικοι μερικών περιοχών των Ουραλίων έγιναν θεατές της πτήσης ενός ουράνιου σώματος και στη συνέχεια σημειώθηκε έντονη λάμψη και ισχυρή έκρηξη. Το κρουστικό κύμα προξένησε βλάβες στα κτίρια και έσπασε τα τζάμια των παραθύρων πολλών κτιρίων στο Τσελιάμπινσκ. Πάνω από χίλιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

  http://greek.ruvr.ru/2013_03_15/108076820/
  15/3/13

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin